It's a Wonderful World doos

Aftellen tot december met 26 gave spellen – I = It’s a Wonderful World

De decembermaand komt eraan! De maand om goed gezelschap op te zoeken, lekker te eten, te drinken, bij te praten en spellen te spelen! In de 26 dagen tot december geef ik je elke dag een spelidee: 26 letters om inspiratie op te doen voor leuke sinterklaascadeautjes en/of lieve kerstattenties.

I = It’s a Wonderful World

Waarom It’s a Wonderful World?

It’s a Wonderful World verscheen afgelopen zomer. Toen ik de doos zag, dacht ik dat het over een film ging. De tekeningen van dit spel zijn zo mooi en gedetailleerd. Daarom wilde ik het hebben! Gelukkig bleek het ook nog een gaaf spel te zijn.

Langzaam bouw je een imperium op

Het spelidee is dat je kaarten koopt en activeert die je grondstoffen opleveren waarmee je weer meer kunt kopen. Je bouwt zo langzaam je kaartendeck uit (en daarmee je macht!)

Je begint met 7 kaarten in je hand. Daar kies je er een van en dan geef je de rest door naar links (in ronde 1 en 3) of naar rechts (in ronde 2 en 4). Zo gaat dat door tot je 7 kaarten hebt gekozen. Deze kaarten leg je open voor je neer.

Voordat je deze kaarten kunt gebruiken, moet je ze eerst bouwen. Dat doe je door de gekleurde blokjes te verzamelen die links op de kaart staan. Bij Time Travel op de foto is dat een uitdaging, want het zijn 5 groene en 2 rode blokjes.

Heb je hem eenmaal gebouwd dan kan je de krachten van die kaart gebruiken. Bij Time Travel zijn dat (alleen) 15 overwinningspunten. Er zijn ook kaarten die je elke ronde een of meerdere extra blokjes opleveren.

Maar hoe kom je nou aan die blokjes? Die komen van het speelbord dat midden op tafel ligt. Elke ronde ga je steeds van links naar rechts door deze ‘fabriek’. Iedereen die een gebouw van de betreffende kleur heeft gebouwd, krijgt een of meer blokjes van die kleur.

Klinkt simpel? Natuurlijk horen er nog wat regels bij die ik hier niet heb verteld, maar het spelsysteem heb je inderdaad snel door. Je moet vooral de kaarten leren lezen en de acties in een slimme volgorde uitvoeren.

De uitdaging van dit spel is om de juiste combinatie van kaarten te zoeken. En heel goed plannen! Want het liefst wil je natuurlijk de stenen die je verzamelt direct inzetten om kaarten mee te activeren…. maar dat mag pas de volgende ronde. Kwestie van strak plannen en combineren!

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan hier voor de complete A – Z. Op 1 december helemaal compleet, zodat je nog snel last minute inkopen kunt doen!

Algemene informatie over It’s a Wonderful World:

  • aantal spelers: 1 – 5 spelers, dus ook solo te spelen
  • tijd: 45 minuten
  • vanaf: op de doos staat 14+ ik denk dat jongere kinderen (vanaf 10) het ook al aan kunnen, maar misschien dat de tekenstijl kinderen wat minder aanspreekt.
  • prijs: € 43,99


In dit artikel staan affiliate-links.

Dit artikel delen: